Kirken og Kristendommen

Kirken og Kristendommen

17. januar 2022 Ikke-kategoriseret 0

Et opgør med kirken i dens traditionelle form. Skrevet af Michael Agerskov. Udgivet i 1923. Pris: 36 kr.

Michaels Agerskovs bog ’Kirken og Kristendommen’ er skrevet ud fra ønsket om at bringe Kristi egen lære frem, fri for al mytologi, en ren og ophøjet kærlighedslære.

Michael Agerskov anfører bl.a.: ’Jesus fandt sin hovedopgave i at belære os mennesker om vores ansvar overfor Gud og om Guds ubegrænsede kærlighed til os, samt mane os til indbyrdes fordragelighed og kærlighed. Også Jesu eget liv var præget af renhed, sandfærdighed, skønhed og kærlighed.’

’Den ideale menighed tror sig aldrig fuldkommen, aldrig færdig; den er stedse på vandring mod større fuldkommenhed. Den er i stand til kærligt at bede for alle, selv de dybest faldne; selv for en Judas, selv for Djævlen. Ja – er i stand til at tilgive os alle. Den venter sig intet af Guds nåde, men alt af hans kærlighed. ’

’Men dunkelt dæmrer for os et Ideal, idealet af den sande kirke, bygget på Kristi rene Lære, befriet for tåbelige, fornuftsstridige, blasfemiske dogmer; med en præstestand, der ikke er bundet af et uværdigt præsteløfte, men ene og alene af deres samvittighed.’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.